בשנים האחרונות צצו תיאוריות רבות בתחום הארגון והסדר הביתי. מנטוריות מצליחות כגון מרי קונדו לימדו אותנו כיצד להיפרד מחפצים מיותרים, לברור היטב מה חשוב יותר ומה פחות ובעיקר איך להתמודד עם עומס החפצים הממלאים את חיינו. הבעיה היא, שפעמים רבות, גם לאחר שהשלכנו כמה עשרות טונות של צעצועי ילדים, תרמנו לנזקקים ערימות של בגדים והרגשנו שהצלחנו להתמודד עם האתגר בהצלחה יחסית, אנחנו מוצאים את עצמנו עם לא מעט חפצים הזקוקים לאחסון. מה עושים? הפתרון פשוט ונמצא ממש תחת הרגליים שלכם: בניית מחסן חוץ דירתי, הממוקם בקומת העמודים של הבניין שלכם. כחברה שליוותה עשרות פרויקטים מסוג זה, אנו שמחים לספר לכם שמדובר בתהליך פשוט יחסית ולא בהכרח יקר. לעומת זאת היתרונות שהוא מציע, הם עצומים: הדיירים מקבלים שטח אחסון נוסף, נהנים מדירה מסודרת ופחות עמוסה ובנוסף מרוויחים עליית ערך של כ 5%- בשווי הדירה!
על מנת שגם תהליך העבודה והבניה יהיה קל ומהיר, אנו ממליצים להיעזר בשירותיו של אחד ממפקחי הבניה המקצועיים של הום קריאיישן. מפקח הבניה ייקח על עצמו את הטיפול בפרויקט מ-א' ועד ת', ילווה אתכם לאורך כל הדרך, יסנכרן בין שלל אנשי המקצוע, יהיה נוכח בכל רגע באתר העבודה, יוודא שהיא תבוצע ברמה הגבוהה ביותר ובהתאמה מדויקת לתקציב, ומעל הכל, ידאג שסוף סוף תוכלו ליהנות מבית מסודר ומראש נקי מדאגות!
כל זה נשמע מצוין… אבל רגע, האם זה בכלל חוקי להוסיף מחסן לבניין? ואם כן, האם לא מדובר בתהליך ביורוקרטי ארוך ומייגע? החששות האלה מובנים בהחלט ועד לפני 6 שנים הייתה להם סיבה מוצדקת. אבל בקיץ 2014 המציאות בישראל השתנתה באופן דרמטי בזכות תיקון חוק אחד, שהפך את התהליך לחוקי, קל ומהיר: תיקון 101 לחוק התכנון והבנייה. אמנם התיקון מכונה "חוק הפרגולות" או "רפורמת המרפסות", אבל הוא תקף לגבי כל חלקי הבניין המוגדרים כרכוש משותף, כן, גם מחסנים. משמעות החוק החדש היא הפחתה ניכרת בסחבת ובבירוקרטיה, המאפשרת לדיירים לשפר את איכות חייהם בקלות ובמהירות.
אנחנו מקווים שעשינו לכם קצת סדר בבלגן.
בכל שאלה, אתם מוזמנים להתייעץ
עם צוות המומחים שלנו!