fbpx

המסע אל התמ”א

10 תחנות בדרך לדירת החלמות

המסע אל התמ"א

10 תחנות בדרך לדירת החלמות

1. בחירת צוות פרויקט

רגע לפני שיוצאים לדרך, כדאי לוודא שהאנשים המתלווים אליכם למסע בדרך אל התמ”א, רתומים למשימה. לאחר שווידאתם כי ישנה הסכמה בסיסית בין כל בעלי הדירות בבניין ליציאה לדרך המשותפת, בחרו מבין הדיירים נציגים דינמיים ומגויסים שיובילו את המהלך. בנוסף, מומלץ כבר בשלב זה לצרף לצוות הנחוש, מנהל פרויקט מקצועי, שילווה אתכם וינחה אתכם בכל אחד משלבי התהליך.

2. בחירת עו"ד

לאחר שבחרתם נציגות מטעמכם, זה הזמן לגייס עו"ד מקצועי ומנוסה שילווה אתכם וייעץ לכם בפן המשפטי. מאחר ומדובר בעסקה גדולה ומורכבת, מומלץ לבחור עורך דין טרם הפניה ליזם. עורך הדין יסייע לכם בגיבוש הפניה לחברה היזמית, ייצג אתכם במשא ומתן על חתימת החוזה, ידאג לערבויות ולביטחונות מצד היזם ויטפל בכל הבעיות המשפטיות העשויות להתעורר במהלך תכנון הפרויקט וביצועו.

3. בחירת מפקח בניה

בחודשים הקרובים אתם עומדים לפגוש אנשי מקצוע רבים מתחום הבניה, שיציעו לכם הצעות רבות, ישוחחו אתכם בז'רגון מקצועי וינסו למכור לכם חומרי גלם באיכותיות ובמחירים שונים. על מנת שתוכלו לקבל את ההחלטות הנכונות, מומלץ מאד לגייס איש מקצוע מטעמכם שייצג את האינטרסים שלכם מול היזם, הקבלן ושלל אנשי המקצוע. זהו מפקח הבניה – תפקידו ללוות אתכם נאמנה משלב התכנון ועד מסירת המפתח. מפקח הבניה יהיה נוכח בכל רגע באתר העבודה, יסנכרן בין שלל אנשי המקצוע השונים ויוודא שהעבודה תבוצע ברמה הגבוהה ביותר ובהתאמה מדויקת לתקציב וללוח הזמנים שנקבע.

4. בחירת יזם

במקרים רבים הרעיון לביצוע פרויקט התמ”א מתחיל מפניה של יזמים אל בעלי הדירות. בין אם מדובר ביוזמה שלכם הדיירים, או של יזם חיצוני, מומלץ לרכז מספר הצעות ולבחון אותן בסיועו של מפקח הבניה. זה יבחן את המועמדים, את פרויקטים הקודמים שביצעו, יוודא את איתנותה הפיננסית של החברה, ישווה המלצות ומחירים, ויסייע לכם לבחור את היזם הנכון עבורכם.

5. חתימת הסכם

אחרי שבחרנו יזם, הגיע הזמן לדבר ביזנס. כלומר לחתום על הסכם רשמי. מאחר ומדובר בצעד גדול ומשמעותי עבור דיירי הבניין, מומלץ מאד לרדת לפרטים, לנהל מו”מ ולדייק את ההצעה הבסיסית של היזם. על מנת להשיג את התנאים הטובים ביותר עבורכם, חשוב לשלב בתהליך, בנוסף לעו”ד המלווה, גם את מפקח הבניה, שידאג לצרף להסכם תכניות בניה ומפרט טכני מפורטים ומדויקים.

6. תוכניות והתרי בניה

לאחר החתימה על ההסכם, היזם יחל בתהליך התכנון של הפקת תכניות מפורטות על בסיס הוראות ההסכם ו/או התוכניות העקרוניות שצורפו להסכם. נציגי הדיירים או בעלי הדירות יתבקשו לאשר את התוכניות ויתאפשר להם להעביר הערות ותיקונים. עם אישור התוכניות על ידי הבעלים תוגש הבקשה להיתר בניה על ידי היזם.

7. הכנות לביצוע

ברכות! קיבלתם היתר בניה! עכשיו הגיע זמנו של היזם להשלים את כל ההכנות לביצוע הפרויקט: -הפקדת הערבויות והמסמכים הדרושים כפי שנקבע בהסכם, בידי נציגי הדיירים או בעלי הדירה. -המצאת מסמכי בנק ליווי הכוללים מכתב החרגה מותנה ופוליסת ביטוח. -הכנות בשטח: גידור השטח, הקמת מתחם בתחום המגרש לאחסנת ציוד ועוד.

8. ביצוע

לאחר סיום שלב ההכנות האורך כשלושה חודשים, הגיע הזמן סוף סוף להתחיל לעבוד. בשלב זה יחלו העבודות בפועל, שינוהלו על ידי היזם בהתאם להוראות ההסכם ופיקוחו הצמוד של מפקח הבניה שלכם, שיוודא שהעבודה מתבצעת בהתאמה מדויקת לתכנון, ללוח הזמנים ולתקציב ללא תקלות.

9. מסירה

בשעה טובה, הפרויקט הסתיים בהצלחה! בשלב זה ייערך תהליך מסודר של מסירת הדירות, בהתאם להוראות שנקבעו בהסכם התמ"א. במסגרת הליך המסירה יערך פרוטוקול ליקויים ותיקונים נדרשים. היזם יידרש לבצע את התיקונים בפרק זמן מוגדר בהתאם להוראות ההסכם.

10. רישום

לאחר השלמת הפרויקט על היזם להשלים את רישום הבית המשותף באופן שישקף את מצבו החדש בעקבות עבודות הבניה שבוצעו, הן בדירות הבעלים הקיימות והן רישום הדירות החדשות. הליך זה עשוי להמשך כשנה עד שנתיים לאחר השלמת העבודות.

עומדים לצאת למסע אל פרויקט תמ”א?
אתם מוזמנים לפגישת ייעוץ ללא
עלות וללא התחייבות!

כלי נגישות